Радев намекна за избори 2 в 1

10:51, 03 сеп 21 / Политика 25 1905 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Държавният глава Румен Радев ще търси рационален баланс за датата парламентарните избори и намекна, че може да се върви към избори 2 в 1.

За пореден път той заяви, че смесването на президентски с избори за парламент е против духа Конституцията и разграничаването на отговорностите на двете институции. Освен това Радев отбеляза, че избори 2 в 1 не са в интерес и на президентската институцията. В същото време обаче отбеляза обаче, че кризата се задълбочава и ще бъде проблем за хората да гласуват в три поредни седмици. „Ще търся рационално решение, защото и изборната администрация ще бъде много натоварена“, коментира той пред журналисти.

СБЛЪСЪК: „За“ и „против“ избори 2 в 1

По думите му изборът на дата зависи много и от това дали настоящият парламент ще успее да се мобилизира, за да върши поне част от работата си с актуализацията на бюджета. Държавният глава разкритикува депутатите, че пропускат много важна тема – Плана за устойчивост и развитие.

Румен Радев обяви, че темата за състава на служебния кабинет не е на дневен ред. „С това служебно правителство исках да покажа, че е нужен нов модел на управление, който да надхвърля насадения антагонизъм на партиите. Този модел се оказа успешен и показа добри резултати“, посочи той.

Колкото до очакванията за нов политически проект около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, държавният глава каза, че твърде много се говори за тази хипотеза, но е още рано да се коментира.

Всеки, който търси политическо решение, трябва да търси подкрепа преди всичко сред гражданите“, посочи Радев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама