ГЕРБ поиска оставката на Кацаров

13:11, 03 сеп 21 / Политика 25 1878 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да поеме политическата отговорност и да смени служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причините за това искане са две - провал на ваксинационната кампания и отправянето на „противоречиви послания към българския народ, включително и антиваксърски и такива, компрометиращи спазването на мерките“, обяви предшественикът му и понастоящем депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов от парламетнарната трибуна.

Янев се извини на лекарите, но не и на Ангелов

Според Ангелов лекарите са без осигурени 1000 лв. за работа на първа линия и с „несправедлива методика" за заплащане на труда им. „Има криза с „Ремдесивир“. Има криза с кислород“, добави още той, цитиран от bTV.

„Очевидно е несправянето и немощта на здравното министерство да се справи с кризата и затова не са виновни хората и не е виновен бизнесът. Аз не знам дали този човек чува това, което му казва бизнесът“, заяви Николина Ангелкова.

По думите ѝ от ГЕРБ са против затварянето на бизнеси без незабавни икономически мерки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:11, 03 сеп 21

Вие да не би да бяхте по добри хората си вършат работата а вас ви е яд че изтървахте власта

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама