Има задържан за заплахата за убийство към Ива Митева

16:17, 04 сеп 21 / Политика 25 2112 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Има задържан за отправената смъртна заплаха към председателя на Народното събрание Ива Митева, потвърдиха от прокуратурата за Нова телевизия. Акцията е извършена от служители на „Киберпрестъпност” и антимафиоти.

Прокуратурата му повдигна обвинение, като той е задържан за 72 часа. Ще бъде поискан обаче постоянен арест. Мъжът е бил заловен в Старозагорско. Твърди се, че е криминално проявен. По първоначални данни предишните му провинения били за подобни престъпления.

Ива Митева получила заплаха за убийство

Новината, че Митева е получила заплаха съобщи Тошко Йорданов в кулоарите на парламента. По-късно през деня информацията бе потвърдена от Министерството на правосъдието и от НСО. С пост във Facebook Слави Трифонов обвърза заплахата с промените в Закона за НСО. Лидерът на „Има такъв народ” обясни, че и той е получавал заплахи, но тази към Ива Митева е нещо различно. Заплахата според него показва слабост на една система, която трябвало да си отиде.

Тошко Йорданов: Заплахата към Митева е политическа демонстрация за сплашване

Абсолютна политическа демонстрация за сплашване“, така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на „Има такъв народ“ и заместник-председател на партията, определи сигнала със заплаха за убийство на Ива Митева.

„Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: „Знам къде живее“, добави пред БНР  той. По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си: „Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.“.

По думите на Йорданов е имало прекалено много съвпадения: „Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите. Доколкото знам, ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама