Егото, липсата на знания и културна просветеност са виновни, че няма кабинет

10:15, 06 сеп 21 / Политика 25 2891 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Голямото его, липсата на знания, на културната просветеност и говоренето в аз форма са причината да няма редовен кабинет. Политиката е спорт на ние, а не на аз. Това коментира пред bTV политологът Димитър Аврамов.

Според него войната между институциите не е притеснителна, защото отделните власти трябва да се контролират. „Проблемът е тогава, когато конфликтите се осъществяват на базата на егото, а не на базата на определени идеи и ценности“, смята Аврамов. „Важният въпрос е какви национални цели да поставим. Днес трябва да станем граждани от народ, който очаква да има свободни и активни граждани“, допълни политологът.

Quote Icon Днес в XXI век, когато знанието е на едно натискане с мишката, нямаме оправдание за незнанието, посочи Аврамов.

„Винаги е имало по-будни хора. Днес в XXI век, когато знанието е на едно натискане с мишката, нямаме оправдание за незнанието. Всеки е отговорен сам да намира знанието, да го споделя, а не да изпадаме в колективна тъмнина“, каза Аврамов.

Ако политическите лидери разберат, че не са вождове на племена, а хора, които са там по силата на вота и трябва да си говорят, ще имаме правителство след следващите избори“, смята Аврамов. По думите му разбирателството и солидарността е важно да са основата на парламентаризма.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама