Борисов обвини Радев в разединение, а той го прати при следващия главен прокурор  

16:21, 06 сеп 21 / Политика 25 3625 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва Съединението, за да отправи поредна киртика към държавния глава Румен Радев. „Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение“, написа той във Facebook.

Според Румен Радев обаче единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор. Според него трябва да бъдат излекувани комплексите за политическата обреченост, защото именно Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели.

По-късно Борисов отговори на президента по време на среща с младежи в Пловдив: „Съединението, Радев, не е само твоите хора да си ги гледаш, а всички други да са лоши. Съединението е с най-големите си врагове да можеш да говориш. И това не са врагове, а политически противници. Съединението е като прошката. Вместо днес да кажем „добре, било каквото било”. Нови избори идват, това ли е смисълът, така ли ще продължаваме? Откъде знаеш ти кой ще е новият главен прокурор, кой ще е тоя? Може той за всичките твои далавери да попита. Мене не ме е страх, аз толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор, че разговорът ще тръгне в друга посока“, посочи Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:36, 06 сеп 21

Защо Борисов се страхуваш че няма охрана човек който е чист е спокоен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама