Стойка Кръстева сложи край на кариерата си

13:24, 07 сеп 21 / Спорт 25 2768 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага край на боксовата си кариера на ринга. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенство, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.
 
 
„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, коментира решението си Стойка Кръстева.
 
 
35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си, съобщиха от Българската федерация по бокс.
 
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама