Най-малко 10 жертви след взрив в COVID център в Северна Македония

11:10, 09 сеп 21 / Свят 25 2414 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Най-малко 10 души са загинали при огромен пожар в Covid отделение в болница в Тетово, Северна Македония. Това съобщи здравният министър на страната Венко Филипче в профила си в социалната мрежа Twitter.

Пожарът е избухнал в болница, построена специално за пациенти с коронавирус, в Тетово - в северозападната част на страната. „Инцидентът е ужасяващ и е отнел много човешки животи“, написа Венко Филипче. По първоначална информация пожарът е причинен от експлозия. Инцидентът е станал около 21.00 часа вчера местно време. В момента на избухването на пожара в отделението е имало 24 пациенти.

„Засега е потвърдена смъртта на 10 души, като броят им може да се увеличи“, добави министърът и изрази дълбоките си съболезнования към семействата на загиналите. „В болницата в Тетово стана голяма трагедия. Експлозия предизвика пожар в Covid-19 отделението. Пожарът е потушен, но много животи бяха загубени. Битката за спасяването на останалите пострадали при инцидента продължава“, каза от своя страна премиерът Зоран Заев, цитиран от БГНЕС.

От външното ни министерство съобщиха, че няма официални данни за загинали или пострадали български граждани при пожара. 

В разследването за причините на трагичния инцидент участват трима прокурори, съобщиха от държавното обвинение в Скопие. „Докато не получим официална информация, няма да правим изявления за инцидента“, коментира кметът на Тетово Теута Арифи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама