България е на 1/8-финал на европейското по волейбол

19:24, 09 сеп 21 / Спорт 25 2746 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мъжкият национален отбор на България по волейбол се класира за осминафиналната фаза на Евроволей, след като записа измъчен успех с 3:1 (25:13, 25:18, 24:26, 25:22) над Беларус в мач от група 2 на турнира.

Така тимът ни временно заема третото място с актив от 8 точки, но може да бъде изместен от четвъртия Чехия. По-късно тази вечер домакините се изправят срещу вече осигурилия си първата позиция отбор на Италия. Ако класирането в нашата група остане непроменено, „трикольорите“ ще се изправят срещу Германия, в противен случай следва сблъсък с Франция, предаде bTV.

Всички мачове на националния ни отбор на Евроволей 2021 за мъже пряко по MAX Sport 1

Първият гейм днес започна отлично за Беларус, чийто тим взе аванс, който „лъвовете“ стопиха до 7:7. Оттам нататък селекцията на Силвано Пранди пое инициативата и не остави шанс на съперника, затваряйки частта с 25:13.

През втория гейм България поддържаше преднина от 4-5, която увеличи в края за 25:18.

Третата част също не стартира добре за „лъвовете“ и те изоставаха, преди да стигнат до равенство 8:8. "Трикольорите" дръпнаха при 17:14, но се отпуснаха и беларусите направиха 18:18, поведоха с две точки и запазиха този аванс, за да намалят изоставането си на 1-2 гейма.

България спечели първата точка в четвъртия гейм, обаче последва обрат и Беларус поведе със 7:4. "Лъвовете" изравниха при 12:12, последваха няколко смени на водачеството. Тимът ни все пак показа по-здрави нерви в заключителните моменти и сложи точка на спора при 25:22.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама