Радев остава без подкрепа от ДПС, партията може да има свой кандидат

19:45, 09 сеп 21 / Политика 25 2809 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Очакваме следващият президент да е обединител на нацията. Можем да излъчим и наш кандидат. Това коментира депутатът от ДПС Халил Летифов на въпроса дали Движението ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат.

„ДПС подкрепи президента преди 5 години на втори тур с идеята това да бъде алтернатива на модела ГЕРБ. Ние сме имали конкретни очаквания, и то по Конституция – да бъде обединител на българската нация. Противопоставянето с цел да се продължи политическата кариера, за нас е неприемливо...Видяхме отношението на президента по време на консултациите“, заяви той в ефира на bTV.

Остра размяна на реплики между Радев и Карадайъ

Много вероятно следващият парламент отново да е провален

Според нето до излъчването на редовно правителство не се стигнало заради реваншизма, на който станахме свидетели. Той не работи нито за институцията, нито за държавността, нито за резултатите от нашата работа, коментира още депутатът.

„Клетвите „Ние с този няма да работим“ доведоха до два провалени парламента“, посочи той. Според него първата причина да няма редовно правителство е липсата на диалог. Втората е, че така наречените нови партии са отказали да водят този диалог.

„Ако искаме да възстановим парламентаризма, не трябва някой да бъде натикан в ъгъла. Грешките трябва да се посочват, както сме правили 12 години по време на управлението на ГЕРБ. Какъв е смисълът този модел да са въплъти отново, само че с обратен знак“, попита Халил Летифов.

„В крайна сметка резултати трябва да има – ясна програма, икономическо развитие, увеличаване на пенсиите, добра среда за правене на бизнес. Всичко това е под въпрос, кризата вече е и политическа, и ако не намерим общ език по тези важни теми, 47-ят парламент може би ще бъде същият“, каза депутатът от ДПС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:20, 10 сеп 21

Някоя АГА като Йордан Цонев Продажник и предател на Българите

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама