От следващата седмица: Безплатни лекарства и оксиметър за всеки COVID болен

17:50, 10 сеп 21 25 3267 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 
 

От четвъртък COVID медиците в зоните у нас ще предписват безплатни лекарства за домашно лечение на леки и средно тежки случаи на коронавирус. Това обясни здравният министър доц. Стойчо Кацаров.

Ще се дават ваучери за покупка през аптека на медикаменти от три групи – антибиотици, кортикостероиди и лекарства, които влияят на кръвосъсирването, като освен това всеки болен ще има оксиметър, за да следи сатурацията си и при влошаване да се свърже със здравните власти и да бъде лекуван в болница. В зоните ще се правят и безплатни тестове за заразата.

По думите на Кацаров целта е да се разтоварят джипитата и да могат да обърнат внимание на пациентите си с хронични заболявания.

„Никога държавата не е поемала лечението на остри заболявания“, подчерта Кацаров в ефира на bTV, като допълни, че по изключение зоните ще приемат и здравно неосигурени.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама