Коронавирусът у нас: Здравното министерство организира томбола за ваксинирани

09:13, 19 сеп 21 25 1858 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. 

„Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни тя в ефира на Нова телевизия.

Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани. Министърът подчерта, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

Данните от последното денонощие

През последните 24 часа у нас са регистрирани 951 нови случая на коронавирус при 12 448 направени теста, сочат данните от Единния информационен портал. Това означава, че 7,6% от взетите проби са дали положителен резултат. 

Най-много нови случаи има в София - 184, следват Бургас със 109 и Варна с 93. Няма област без новoзаразени, но най-малко са те в Шумен - 5 и в Русе - 6.

Общо потвърдените случаи на коронавирус в България вече са 481 728. Броят на активните случаи към момента е 39 388. Настанените в болници се увеличават - броят на хоспитализираните е 4 703, от които 396 са в интензивно отделение.

Излекуваните през последното денонощие са 513 души, така общият им брой достига 422 355.

Жертвите на болестта у нас са общо 19 985, от които 30 души са починали през последното денонощие.

До момента у нас са поставени общо 2 461 969 дози на ваксините срещу COVID-19. През последното денонощие са извършени 3 043 имунизации. Лицата със завършена втора имунизация са 1 274 875.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама