Започва захлаждане

07:00, 21 сеп 21 25 1341 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще има променлива облачност, над много райони по-често до слънчево. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 16° в североизточните до 26° в крайните югозападните райони.

Над Черноморието ще има значителна облачност и в сутрешните часове на отделни места все още са възможни превалявания. По-късно през деня облачността ще намалее. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 16-20°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

В средата на седмицата захлаждането ще обхване цялата страна и преобладаващите максимални температури ще са между 15° и 20°. В четвъртък ще се понижат и минималните, ще бъдат между между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, по-често значителна; в сряда на места ще има и превалявания, предимно слаби; по най-високите части на Рила и Пирин ще превали сняг. В четвъртък ще е почти без валежи. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама