Трима българи са сред загиналите при инцидента с хеликоптер в Кот Д‘Ивоар

13:25, 20 сеп 21 25 1504 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Трима български граждани са загинали при катастрофата с военен хеликоптер Ми-24 на 10 септември 2021 г. в Кот Д’Ивоар. Това бе потвърдено от МВнР, което се позовава на информация на посолството ни в Нигерия, получена по неофициални канали. Близките на нашите сънародници са уведомени.

Посолството ни в Нигерия е в контакт с властите на Кот Д’Ивоар, които разследват катастрофата, като продължава да очаква от тях официално потвърждение за загинали при инцидента български граждани.

Петима загинаха при катастрофа на военен хеликоптер в Кот д'Ивоар

Припомняме, че преди десет дни военен хеликоптер катастрофира по време на разузнавателна мисия в близост до границата с Буркина Фасо. При инцидента загинаха петима души. Още тогава в български медии се появи информация, че сред тях има и наши сънародници.

Според един от разследващите военнослужещи, хеликоптерът е паднал, след като е загубил всякаква връзка с контролната кула. От военното министерство на Кот д‘Ивоар съобщават, че се провежда разследване на причините за катастрофата, а „Ройтерс“ отбелязва, че този район е станал източник на нестабилност през последната година след няколко атаки на джихадисти, свързани с „Ал Кайда“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама