Коронавирусът у нас: Едва 26% от леглата в София са свободни

09:45, 22 сеп 21 25 1648 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В момента имаме само 26% свободни COVID легла за София. Откакто се произвеждат ваксини от всички заболели в столицата едва 13 имунизирани са влезли в болница. Това е достатъчен показател, че ваксините действат. Това обяви в ефира на Нова телевизия д-р Гергана Николова, член на БЛС.

Като много сериозен проблем тя открои неработещите COVID зони. „Няма достатъчно специалисти. Изпращаме пациентите в тези зони и там има само лаборант, който им прави тест. Няма кой да изпише безплатна терапия, както беше обещано”, коментира общопрактикуващият лекар.   

Последните данни 

Нови 2192 случая на коронавирус са регистрирани у нас през изминалото денонощие при направени 22 276 теста, показват данните на Единния информационен портал. Положителните проби са 9.8%.

Най-много са новозаразените в София – 387, следват Пловдив със 167 и Бургас със 153.

За денонощието 56 пациенти са приети в болница, така броят на хоспитализираните става 4935. Увеличават се и пациентите в интензивни отделения - вече са 405.

Битката с вируса са загубили 58 души, а 1030 са се излекували.

През последните 24 часа са поставени нови 10 071 ваксини, а хората със завършен имунизационен цикъл у нас са 1 289 055.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама