ДАНС и МВР влязоха в КЕВР

15:28, 23 сеп 21 25 1722 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ДАНС и МВР са изискали информация от Комисията за енергийно и водно регулиране и от Българската независима енергийна борса, потвърдиха от двете институции за БНР. Не уточняват обаче каква информация е изискана, но най-вероятно става дума за документи, свързани с търговията на ток на енергийната борса.

Изпълнителният директор на борсата Константин Константинов обясни: „За пореден път получихме официално писмо от Държавна агенция „Национална сигурност“ с искане за предоставяне на конкретна информация, свързана с дейността на борсовия пазар на електрическа енергия в България. И в момента екипа на енергийната борса подготвя исканата информация и, както всеки път, ще бъде предоставена на националната агенция. Енергийната борса е такъв тип институция, която съсредоточава доста конкретна информация не само за борсовия пазар, но и за пазара на електрическа енергия в България изобщо. Няма нищо необичайно в това специализираните органи да търсят тази информация от нас".

Прокуратурата започна проверка през лятото заради рекордно високите цени, които токът на борсата достигна. Тогава част от дейностите беше постановено да се извършат от ДАНС. Информация вече беше поискана от енергийното министерство, Българския енергиен холдинг и Българската независима енергийна борса.

Прокуратурата проверява цените на тока и парното

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама