Петков ще води листата в Пловдив, Василев - в Хасково

18:07, 23 сеп 21 / Политика 25 2444 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кирил Петков ще води листата на „Продължаваме промяната“ в Пловдив, а негов подгласник ще бъде изявеният учен в хранителните технологии проф. Даскалов. Това заяви бившият служебен министър по време на срещата си с граждани в Пловдив.

„За мен Пловдив е един много хубав град и както казваше баба ми „Не е важно от къде си, а откъде си родом“, а аз съм родом от Пловдив“, обясни Петков. И подчерта, че Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивацията за решението ми.

„До мен в листата ще бъде бялата глава на проф. Даскалов, който има над 4000 публикации в научни издания. Той е роден в Първомай, с което отговаря на един от основните критерии за кандидатите за депутати - да са родени в региона, който ще представляват парламента“, заяви Кирил Петков, цитиран от БГНЕС. Засега няма други сигурни имена в листата за Пловдив, както и за областта.

Асен Василев пък ще води листата в Хасково, където е роден и е учил, предаде 24 часа.

Петков обяви, че „Продължаваме промяната“ ще подпише предизборно споразумение, което се надява да прерасне в управляваща коалиция. „Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, увери съпредседателят на ПП. По думите му формацията му е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи.

Петков е против общи листи с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“

Петте приоритета, които Кирил Петков открои са: нулева корупция, смяна на главния прокурор Иван Гешев и правосъдна реформа, по- фективно разпределение на средствата в здравеопазването, образователна система, която да не изисква взимане на частни уроци и разпределение и назначения на най-подготвените хора, а не тези с най-големи връзки, предаде БНР.

Още в началото на разговора му с пловдивчани Петков и събеседниците му бяха залети с кофа вода, хвърлена от близка тераса. Бившият министър обаче реагира с чувство за хумор и обясни, че ще му върви по вода на изборите. Жената, която изсипа кофата, пък се оправда, че го е направила неволно. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 20:12, 23 сеп 21

Браво момчета ще бъдете избрани с голямо мнозинство

2 Анонимен 20:13, 23 сеп 21

Крадците треперят от вас

3 Анонимен 20:15, 23 сеп 21

Крадците треперят от вас

4 Анонимен 20:16, 23 сеп 21

Крадците треперят от вас

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама