Защо уволниха Асен Балтов?

09:16, 25 сеп 21 25 2930 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Уволних проф. Асен Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс. Това заяви проф. Иван Поромански пред bTV.

По думите на новия директор на „Пирогов“ на Асен Балтов е извършена подробна проверка на трудовото досие, в което са открити множество нарушения.

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“, ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, коментира Поромански. „Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“.

Уволниха проф. Асен Балтов от „Пирогов“

От този момент се е наложила проверка на досието на Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански. „Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен“, смята той.

Новият директор на „Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда. „Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама