ЦСКА обърна „Левски“ за трета поредна победа в дербито

18:32, 26 сеп 21 / Спорт 25 2677 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Трети пореден „червен“ триумф в дербито! ЦСКА победи „Левски“ с 2:1 в дългоочаквания сблъсък, който се игра в рамките на деветия кръг от Първа лига.

На Националния стадион „сините“ поведоха в 28' след красив гол със задна ножица на Георги Миланов. „Армейците“ обаче стигнаха до пълен обрат с попадения на Греъм Кери малко преди почивката и на Жорди Кайседо в 65'. За еквадорския таран голът е седми във всички турнири от начало на сезона.

След успеха днес „червените“ вече нямат поражение от вечния си съперник в 8 поредни двубоя. Последната „синя“ победа в дербито е отпреди повече от две години и половина - с 1:0 в шампионатния мач на 24 февруари 2019 г., когато изходът от срещата бе решен след автогол на Рафаел Енрике, припомни bTV.

С трите точки ЦСКА се изкачи до третото място във временното класиране с актив от 16 точки - една зад „Славия” и на три от лидера „Ботев" (Пловдив). Тимът на Стойчо Младенов е с два мача по-малко от „белите“ и три от „жълто-черните“. Загубата прати „Левски“ в зоната на изпадащите - на 11-а позиция с 8 точки.

В следващия кръг „сините“ приемат шампиона „Лудогорец“, докато „червените“ гостуват на „Царско село“. Преди това - на 30 септември (четвъртък) ЦСКА домакинства на норвежкия „Бодьо Глимт“ в среща от групите на Лигата на конференциите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама