100 години затвор грозят певеца Ар Кели

10:38, 28 сеп 21 / Свят 25 2369 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Певецът Ар Кели беше признат за виновен по всички девет обвинения в рекет и сексуално насилие и трафик. Поредното дело от процеса срещу R&B звездата се състоя в понеделник. Той е обвинен, че в продължение на четвърт век е използвал славата си, за да привлече жени и непълнолетни момичета, които изнасилвал и с които се гаврил.

Съдебните заседатели коментираха над 9 часа каква присъда заслужава певецът. Седемте мъже и петте жени сред заседателите категорично осъдиха певеца. Той е заплашен до 100 години затвор - 20 години за рекет и по 10 за всяка от присъдите за трафик на секс. Очаква се окончателната присъда да бъде произнесена на 4 май 2022 г.

Съдебните заседатели започнаха обсъждане на присъдата още в петък, когато приключиха финалните пледоарии на прокурорите и на защитниците по делото.

Според прокуратурата 54-годишният Робърт Силвестър Кели е управлявал престъпна група в Чикаго в продължение на почти три десетилетия и че е ръководил използването на момичета и момчета за сексуално насилие. Повечето от жертвите са били непълнолетни и певецът ги е подлагал на извратени и садистични капризи. Някои ключови твърдения от процеса включват: нападение над непълнолетни жертви и умишленото им заразяване с полово предавани болести, принуждаване на момичета да правят аборт, удряне, побой и задушаване на жертвите по време на сексуален акт, записване на видео на сексуални актове с непълнолетни и деца - порнография, подлагане на жертвите на наказания - побой, заключване в стаи без достъп до храна, вода, светлина и без баня, заплаха за убийство на жертвите и техните семейства.

Певецът отрече всички обвинения. Кели остана в ареста, след като съдът в Ню Йорк му отказа да го пусне под гаранция през октомври 2019 г., пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:57, 29 сеп 21

защо биете негрите,бе демократи!нали вашите предшественици ги докараха от африка да ви бъдат роби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама