Обвиненият в шпионаж Николай Малинов влиза в президентската надпревара

15:21, 28 сеп 21 / Политика 25 2017 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов влиза в президентската надпревара. Кандидатурата му е издигната от ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“, която ще се яви самостоятелно на предстоящите избори.

„Това, което ни отличава от другите, е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят“, коментира Малинов пред БНР.

Приоритетите на Малинов и партията му са силна държава и многополюсен свят, мир и сътрудничество между Изтока и Запада. Това са приоритетите на Малинов и подкрепящите го.

„Който и да бъде избран за президент, той ще се нуждае от легитимация и в обществото, и в чужбина, че неговите опоненти са били от русофили до русофоби, от фашисти до антифашисти“, смята той.

Обвинението в шпионаж

Бившият депутат от БСП и някогашен издател на в. „Дума“ Николай Малинов беше обвинен в шпионаж в полза на Русия в началото на септември 2019 г.  Лидерът на движение „Русофили“ учреди партия на русофилите в края на миналата година, с която участва на изборите през април.

„Никаква секретна информация не съм изнасял, защото нямам достъп до такава“, категоричен е той. По думите му независимо какво ще е решението на съда, ще продължи „да се занимава с русофилска дейност“.

Съдебният процес срещу Николай Малинов започва по същество на 26 октомври. В рамките на съдебното следствие предстоят разпити на близо 40 свидетели, съобщиха от спецпрокуратурата. За днес пред Специализирания съд е насрочен протест в защита на Малинов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама