Радев: Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото

17:55, 29 сеп 21 / Политика 25 2787 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото. Това каза президентът Румен Радев, който е на посещение в Кърджали.

Ситуацията може да се промени само по един-единствен начин – когато политическите партии осъзнаят, че трябва да има диалог и компромис. Трябва да има общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните интереси. Тогава ще имаме правителство. При по-предишния парламент дори нямаше желание за диалог. При последния диалогът се случи, но се опита с правителство на малцинството. Сега е време за коалиция“, добави той.

Държавният глава посочи, че ако новата политическа формация на бившите министри Петков и Василев успее да изиграе ролята на компромиса и диалога, ще се стигне до успех. „В продължение на два парламента имаме стагнация и безизходна ситуация, която се повтаря. Няма да се получи спойка, ако няма нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността на партиите пред българския народ. Не една партия трябва да бъде спойката“, допълни Радев.

Президентът изрази надежда изборите на 14 ноември да са още по-честни, като посочи, че все още съществува лошата практика на купения вот. Той добави, че очаква подкрепа и от електората на ДПС, тъй като те са негови приятели, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама