Коронавирусът у нас: Бременна жена почина в осмия месец

17:13, 01 окт 21 25 2090 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Бременна в осмия месец жена почина от COVID-19 в пловдивската болница „Свети Георги”. 29-годишната жертва очаквала близнаци. Жената не е имала придружаващи заболявания. Според медиците обаче тя е потърсила медицинска помощ с голямо закъснение, съобщава Нова телевизия.  

Жената е била приета в лечебното заведение на 15 септември със симптоми на коронавирус. Ден по-късно PCR тестът потвърждава инфекцията. В хода на лечението пациентката е била поставена на апаратна вентилация, но не успява да пребори болестта. Жената не е имала придружаващи заболявания и не е била ваксинирана срещу COVID, уточни директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева, цитирана от „24 часа“.

Лекарите не са могли да спасят близнаците на бременната жена. Съпругът на починалата е под карантина.

 

9 от всеки 10 новозаразени не са ваксинирани

29-годишната жена постъпила на 15 септември в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги". Била в 8-ия месец и в утробата си носела близнаци. Лекарите започнали да й прилагат интензивно лечение. На 28 септември обаче рязко се влошила. Поставили я на изкуствена белодробна вентилация, но и това не я спасило.

Пациентката не е била ваксинирана и не е имала придружаващи заболявания. Д-р Димчева не пожела да разкрие повече подробности около самоличността на жената. "Фамилията й е българска, но малкото й име - не", каза шефката на РЗИ. Тя опроверга твърденията на някои медии, че жената е от азиатски произход.

Съпругът на починалата е под карантина.

 

2050 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. 9 от всеки 10 новозаразени не са ваксинирани. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са над 21 хил. теста, което означава, че положителните проби са около 10%.

През последните 24 часа са починали 70 души с коронавирус. 92% от тях не са ваксинирани. Като оздравели са отчетени 1541.

Хоспитализирани са 5201 пациенти, от които 462 са в интензивни отделения. 525 са новостъпилите в болнични заведения. От тях над 90% не са ваксинирани.

През изминалото денонощие са поставени 8914 дози ваксини.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама