Григор Димитров продължава в Сан Диего след бърза победа

08:15, 01 окт 21 / Спорт 25 1931 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на турнира в Сан Диего след победа с 6:1, 6:1 срещу Аугуст Холмгрен (Дания). Българският тенисист трябваше да срещне 11-ия в световната ранглиста Феликс Оже-Алиасам (Канада), но полуфиналистът от US Open се отказа заради контузия около три часа преди началото на мача.

Така Димитров игра срещу Холмгрен, който влезе като „щастлив губещ“. За датчанина, който е №901 в световната ранглиста, това беше първи мач в основна схема на турнир от АТП.

Григор Димитров се класира за втория кръг в Сан Диего

Димитров не срещна проблеми срещу Холмгрен и загуби само два гейма в мача, който приключи за 56 минути. „Трябваше да се прегрупирам по възможно най-бързия начин, но се подготвих по същия начин за мача. Не трябва да подценяваш нито един съперник. Знаех, че трябва да се грижа единствено за моята страна на мрежата“, каза Димитров.

Той благодари и на подкрепата на българските фенове на трибуните: „Аз съм много горд българин и винаги съм признателен, когато виждам родните флагове по трибуните“.

На четвъртфинала българският тенисист ще срещне Аслан Карацев (Русия). Двамата имат само един мач помежду си - на четвъртфинала на Australian Open през тази година, а руснакът спечели в четири сета, след като Димитров получи и травма в гърба, припомня „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама