Започна гласуването за „Будител на годината 2021“

18:45, 01 окт 21 25 1866 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Започна гласуването за „Будител на годината 2021“ в националната кампания, организирана от БНР.

От 1 октомври до 12.00 ч. на 30 октомври всеки може да подкрепи един от десетимата финалисти:

Максим и Стефан Иванови

През лятото на 2020 г., насред скования от коронавирус пандемията свят и по време на най-активния сезон на ураганите в Атлантика откакто се водят статистики, Максим и Стефан Иванов потеглят от Портимао, Португалия и за 105 дни на вода успяват да прекосят океана, достигайки Барбадос, Карибските Острови.

#За доброто. Легълца за оздравяване

#За доброто е проект на 8 жени, чиято мечта е модернизиране на детското здравеопазване в България. Те организират кампания за закупуване на детски легла за педиатрични болници и отделения в страната.

Стефан Пеев

Първият в България дигитализиран почерк на историческа личност е дело на Стефан Пеев. Типографът започва своята работа през 2014 г. и споделя, че буквално е усещал диханието на Апостола, минавайки през всички съхранени документи на неговия манускрипт.

Знам.бе

Мисията на образователната платформа Знам.бе е да повиши общата грамотност за населението. Със съзнанието, че децата са най-големият капитал на България, екипът се фокусира върху тях с актуални на времето подходи и инструменти за учене, съобразени с интересите на младите хора.

Теодосий Теодосиев – Тео

Златният учител на България, както е известен Тео, е дългогодишен преподавател в ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък, ръководи специализирана школа по приложна математика и физика, за която е създал експериментални задачи. Негови ученици участват в националните отбори на България в международните олимпиади и състезания.

Лео Кадели

Лео Кадели помага безвъзмездно на хора в нужда, като проверява всеки сигнал и преценява на кого да помогне. Помощта се изразява най-вече в материална подкрепа като реновация на жилища/къщи, осигуряване на хранителни продукти, лекарства и домашни уреди, съдействие при намиране на жилища и др. в цяла България.

„Ангели за България“

Ангели за България е благотворителна организация, създадена с идеалната цел да обедини българите в чужбина да помагат на народа си. Зад тяхната мисия са се обединили хиляди българи по света, за да правят заедно чудеса.

Кристиан Ваклинов

За създаването на "Дом-музей на теснолинейката" Кристиан Ваклинов разказва: „Един ден през 2015 г. спрях пред гарата в Цепина и ми стана тъжно. Всичко беше порутено — нямаше табела, прозорци, всичко беше изкорубено и разбито. Казах си, че не мога да го оставя така и реших да се захвана и да приведа във вид това място“.

Саша Безуханова

Саша Безуханова е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България. Дългият списък от нейните бизнес постижения и инициативи в полза на социалния просперитет през годините включва позициониране на България като ИКТ център с глобална значимост, насърчаване на предприемаческата култура и утвърждаване ролята жените в бизнеса в България и на европейско ниво.

Натали Петрова

От 20 години в рамките на най-известния фестивал за планинарско кино Банско Филм Фест Натали Петрова организира специалната детска и младежка програма Банскофилмфест KIDS. Нейни са дългогодишните усилия за детска и младежка ангажираност по теми като природа, екология, спорт и здраве, активен начин на живот.

Повече за финалистите и техните кампании можете да научите на платформата на националната кампания.

Кой е „Будител на годината 2021“ ще стане известно на тържествена церемония на празничния 1 ноември.

Гласувайте за „Будител на годината“ тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама