Цветанов: Кандидатът ни за президент ще е мъж с ясни, принципни позиции и ценности

16:03, 02 окт 21 / Политика 25 1577 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Национално обединение на десницата, в което си партнираме с КОД, е една добра платформа за бъдещо действително национално обединение на десните. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на „Дарик радио“. 

Цветанов и Москов се явяват заедно на изборите

Той изрази увереност, че такава коалиция ще има много по-висок изборен резултат. „Искаме да има консервативно дясно“, заяви Цветанов и добави, че двете партии имат един и същ профил и много сходства в програмите си. „Няма смисъл да се пилее тази енергия, затова говорим за „Национално обединение на десницата“.

По думите му, при влизането в един бъдещ парламент, дясната коалиция може да си партнира с всички център-дясно политически формации, които се заявяват като такива. „Ще сме за диалог с всички, които искат да правим реална промяна“, обясни председателят на Републиканци за България. „Искаме да създадем един много ясен десен профил и хората да знаят, че отстояваме принципите на дясната политика“, каза той.

Републиканци за България ще се явят в коалиция на изборите

Ще имаме кандидатура за президент, която ще бъде с ясно позициониран профил за десните и семейни ценности, за икономически просперитет на страната. Ще се говори за енергетика, за геополитически план и къде се намира страната. Защото ние не искаме да бъдем към Евразийския съюз, а да сме част от силна и обединена Европа и  от НАТО“.

Председателят на Републиканци за България сподели, че д-р Петър Москов би бил един прекрасен кандидат за президент, но уточни, че нито един от лидерите на двете партии в новата дясна коалиция не се разглежда като кандидатура.

По думите на Цветанов кандидатът ще бъде човек с много ясни, принципни позиции и ценности, ще бъде мъж и ще води мъжка битка. Ще бъде оповестен следващата седмица. „Нашият кандидат ще бъде изключително равностоен политически играч. Виждам, че сега „Демократична България“ ще застанат зад Лозан Панов. Смятам, че това ще бъде четворката, която може би ще формира най-висока подкрепа“, каза Цветанов, визирайки също така кандидатурите на Румен Радев и проф. Герджиков.

„Нека тези, които участват в тази президентска кампания, да бъдат хората, които генерират бъдеща стабилност и устойчивост, и да няма лични нападки. Нека да има говорене, по което хората да се информират за това, кой каква политика ще прави“, призова Цветан Цветанов.

Той сподели, че е тревожно присъствието на голям брой хора, които са били част от бившата Държавна сигурност в инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев. Партиите трябва да дават политически решения и ясно да се позиционират, да работят за висока избирателна активност, каза още председателят на Републиканци за България.

„Национално обединение на десницата“: Против ремонта на Паметника на съветската армия

За мен най -важно е, независимо кой какъв резултат ще постигне, да има повече представителност на българското общество, чрез партиите, които ще бъдат в парламента. От тази гледна точка, високата избирателна активност може да противодейства и на това, за което се говори през последните няколко дни и седмици - купуването на вот и контролирането му. Когато има висока избирателна активност, тези механизми отиват на заден план. Затова политиците трябва да допринасят да има активност от гражданите. Но това става, когато се вижда, че политиците не се замерват с компромати, не се противопоставят един на друг на безпринципна основа, а спорят по същество за политики“, каза още Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама