Времето се затопля

07:00, 03 окт 21 25 1789 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България – от североизток. Ще се затопля и максималните температури ще са между 18° и 23°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще е между 18° и 20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен предимно северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През първите дни от следващата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. В източните райони по-често умерен, от изток-североизток. Дневните температури в много райони ще достигат 20°-25°. Минималните сутрин ще са под 10°. Със значителна ниска облачност, а в сутрешните часове и с намалена видимост, ще бъде над източните райони.

По Черноморието е възможно и да преръмява, там минималните температури ще са малко по-високи, но дневните ще остават по-ниски, до 20°. В отделни затворени котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, температурите сутрин ще се понижават до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама