Топ 5 новини от седмицата

09:30, 03 окт 21 25 1760 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Кой и как събра Богородица, баба Тонка и Жени-ГЕРБ в едно изречение?

Да сложиш Богородица, баба Тонка Обретенова и Жени-ГЕРБ в едно изречение на такова майсторско ораторство може да завиди всеки. „Словесното постижение“ бе дело на новата шефка на дамската структура на ГЕРБ Екатерина Йорданова, която направо удари в земята и най-опитните автори на публични речи.

2. ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет за президент?

Ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков ще се кандидатира за президент. Той ще бъде издигнат от инициативен комитет, но ще получи подкрепата и на ГЕРБ. Новината излезе в медиите преди самият Герджиков да е потвърдил. Едва по-късно и бившият премиер Бойко Борисов изрази волята на партията му да застане зад ректора. Формулата с инициативните комитети изглежда е модерна. Освен кандидатурата на президента Румен Радев, така ще бъде издигнат и председателят на ВКС Лозан Панов. 

3. Преброилите се онлайн няма да бъдат глобени, ако не предадат кода си на преброител

Електронното преброяване приключи. Срокът бе удължен до 30 септември заради проблемите при стартирането на кампанията. От НСИ увериха, че преброилите се по интернет няма да бъдат глобени, ако не предадат на преброителя кода си. Кодът е от 15 цифри и съдържа служебна информация. По последнни данни електронно са се преброили над 2 млн. българи.

4. Комитетът на Радев: Кои са важните знаци?

Инициативен комитет официално издигна Румен Радев и Илияна Йотова за кандидати за президент и вицепрезидент. В него членуват 188 души, с 52-ма по-малко от този през 2016 г. Разровихме се из снимките и информацията около издигането на двамата за първи път, за да видим какви знаци ни дава присъствието или отсъствието на някои ключови фигури?

5. Какъв президент би била госпожица Йорданова?

Къде на майтап, къде наистина Луна Йорданова се кандидатира за президент на републиката. Е, представете си, че верно вземем да изберем госпожицата да бъде домакиня на „Дондуков“ 2, а освен това и върховен главнокомандващ на българската армия. Самата госпожица Йорданова все още не иска да разкрива политическите си възгледи. В очакване сме и коя бизнес дама ще бъде кандидатът за вицепрезидент.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама