Григор Димитров се размина с финала в Сан Диего

09:09, 03 окт 21 / Спорт 25 1885 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Григор Димитров не успя да се класира на първия си финал в турнири от АТП от 2018 г., след като отпадна от Каспер Рууд в Сан Диего. Десетият в световната ранглиста спря полета на българина в оспорван полуфинален двубой в три сета - 6:4, 4:6, 6:4.

Битката между двамата продължи два часа и 20 минути. Димитров игра на ниво, но в решителните моменти някои грешни решения наклониха везните в полза на Рууд. Българинът завърши с четири аса и четири двойни грешки, вкара 72% първи сервис и спечели 65% от разиграните точки при него.

Двубоят беше първи между Димитров и представителя на Норвегия. Във финала на турнира от сериите 250 Рууд ще спори с Камерън Нори, който поднесе изненадата на турнира, отстранявайки №1 в схемата Андрей Рубльов - 3:6, 6:3, 6:4. Рууд ще опита да вземе пета титла през 2021 г., като дотук няма загуби на подобен етап през сезона.

Срещата започна отлично за Димитров, който поведе с 2:0 след пробив, но после норвежецът спечели подаването на бившия №3. В деветия гейм Димитров се пропука още веднъж, допускайки пробив, а с това съперникът му взе предимство, което впоследствие доведе и до спечелване на сета. Втората част беше идентична като развой. Двамата си размениха по един пробив в третия и четвъртия гейм, а в края на сета Димитров взе подаването на съперника си. Третият сет беше най-драматичен. В първите четири гейма сервиващият не успяваше да вземе подаването си, а Димитров допусна грешка в седмия гейм. Българинът отново допусна пробив и до края на мача не успя да го навакса, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама