Опит за напрежение между Радев и БСП в навечерието на изборите?

11:29, 05 окт 21 / Политика 25 1748 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Огромен скандал или опит за провокация по оста Румен Радев - БСП? Вчера в медийното пространство се появи информация, че областният управител на София, назначен от служебното правителство на президента, е извадил изпълнителен лист срещу БСП, което може да доведе до принудително изваждане на партията от сградата им на „Позитано“ 20.

Темата бе повдигната от сайта Blitz, в чиято публикация се твърди, че става дума за неплатени над 200 000 лв., заради което могат да се блокират сметките на столетницата в навечерието на парламентарните и президентските избори. Сайтът „Епицентър“ продължава казуса, като се позовава на своя информация, че начисляват на социалистическата партия пари за наем със задна дата от 2019 г. досега в размер на 280 000 лв. с лихвите.

По-късно от президентството определиха всичко това като манипулация. „Във връзка с поредната дезинформация, тиражирана в медиите, прессекретариатът на президентската институция уточнява, че твърденията, че БСП ще бъде изгонена от партийната централа са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания“, се казва в краткото съобщение от екипа на Румен Радев.

Тази сутрин темата коментира и Веска Ненчева, която е водач на листата на БСП за Пловдив-област. Според нея всичко това е провокация и атака срещу партията. „До този момент БСП плаща всички наеми на сградата на „ Позитано“20, плюс консумативи за ток, вода и всичко останало. В един момент се появява този изпълнителен лист, който дори не стигнал до централата, и то с наем, начислен след 2019 г. Хубав или лош, това е законът и този изпълнителен лист е в противовес с него“, коментира тя пред Bulgaria ON AIR, като добави, че след приемането на закона левицата продължава да плаща всички разходи по ток, вода и консумативи.

Ненчева подчерта, че областният управител трябва да понесе своята отговорност в това „непремерено действие“.

След това от БСП излязоха и с официална позиция по случая. От там обясниха, че за тези действия на областния управител били информирани от заместник областния управител, който веднага след това бил уволнен без мотиви. Партията ще се защити по съдебен път.

Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция. Бързото и решително отстраняване на такива хора от заеманите постове би довело до утвърждаване авторитета на институциите“, посочват още от БСП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама