Путин заздравява руското семейство с Ден на бащата

13:05, 05 окт 21 / Свят 25 1768 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руският президент Владимир Путин издаде указ за установяване на Ден на бащата, за да подчертае ролята на мъжете в семейството, съобщи Кремъл.

68-годишният Путин, който има две възрастни дъщери, реши да издаде указ за установяване на празника, който ще се отбелязва всяка трета неделя от октомври.

Целта на Деня на бащата е да укрепи семейството като институция и най-вече ролята на мъжете при отглеждането на деца, обясниха от Кремъл.

Указът влезе в сила в понеделник, което означава, че тази година Денят на бащата ще се чества на 17 октомври. Русия вече има доста празници в чест на мъжете, като Деня на защитника на Отечеството, пише БГНЕС.

След самоизолацията Путин отиде на риболов в Сибир

Предшественикът на Путин като президент, Борис Елцин, установи Ден на майката с указ от 1998 г. и той се чества в последната седмица на ноември.

С намесата на Путин влезе определението за брак като съюз на мъж и жена в руската конституция. Други форми на семейство, като еднополови, не се толерират в Русия и понякога дори са преследвани, твърдят правозащитници. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама