Иванов в Столичния инспекторат е като Пеевски в ДАНС

16:06, 05 окт 21 / Политика 25 2204 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Общинските съветници от „Демократична България“ настояват за незабавната отмяна на назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов като ръководител на Столичния инспекторат.

Бойко Борисов ли назначи Ивайло Иванов?

В своя декларация те определят действията на кмета на София Йорданка Фандъкова като „безочие, което граничи с назначаването на Делян Пеевски като председател на ДАНС“

За назначаването на Иванов сигнализира в понеделник общинският съветник от „Демократична България“ Симеон Ставрев. До момента Столична община мълчи по темата. Не е имало и официално съобщение до медиите, посочват от обединението. 

Общинарите искат и оставката на Фандъкова заради това, че изпълнява безприкословно прищевките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Назначението нямаше да е толкова скандално, ако не беше ролята му в зверските побоища над граждани по време на миналогодишните протести срещу корумпираното управление на ГЕРБ и диктатурата на прокуратурата на Иван Гешев“, се казва в декларация на „Демократична България“. В нея се припомня, че Ивайло Иванов защити бруталните действия на полицията срещу мирно протестиращи, които извличани под колоните на Министерски съвет и пребити. 

Фандъкова приюти уволнен за насилие полицейски шеф

Когато подробностите от насилието бяха разкрити с пълната си жестокост в рамките на 46-ото Народно събрание, Иванов не се покая. Той не съжали. Не изрази съчувствие към жертвите на полицейската ярост. Не се случи и когато най-накрая Иванов беше освободен от поста си от служебния министър на вътрешните работи“, пишат още те.

Общинските съветници заявяват, че заради ролята си по време на протестите през лятото на 2020 г. Ивайло Иванов не трябва да заема каквато и да е длъжност в Столична община. „Назначението на Ивайло Иванов е върховна наглост и безобразна демонстрация на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя опозорен лидер. По своето безочие то граничи с назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС“, се казва още в декларацията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама