Панов нарече Радев „фалшив герой“

08:51, 07 окт 21 / Политика 25 1685 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов нарече президента Румен Радев „фалшив герой“ в първото си телевизионно интервю като кандидат за държавен глава. Пред БНТ Панов обясни, че нормалният гняв на хората е бил оглавен от прездента след решението на прокуратурата да нахлуе в президентството, но преди това Радев не се е противопоставил на Иван Гешев.

„Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава...Той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт. Това се случи едва тогава, когато беше засегнат неговият интерес“, повтори днес тезата си в ефира на bTV.

Радев избра себе си пред народа

Според Панов да си президент не значи да си брошка на държавата. Той разкритикува Радев, че е подписал указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. „Вероятно това би довело до нарушаване на Конституцията или извод за нарушаване на Конституцията, вероятно би довело до импийчмънт, но в този случай президентът избра да запази себе си пред народа си, каза Панов и добави, че има хора, които се борят много по-рано с мафията, преди Румен Радев да я разбере.

Борисов даде съдебната власт на концесия на ДПС

„Проблемът в съдебната система е в това, че тя е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов“, каза Лозан Панов пред БНТ и подчерта, че „проблемът на съдебната система не е личностен, проблемът е системен, това се случи като Борисов даде на ДПС съдебната власт“.

„Г-н Борисов, бъдете честен с вашите избиратели. Не предавайте президентската инстититуция на ДПС. Не е честно хората да бъдат бедни, а други да имат своите палати. Не е честно някои да получават с предимство здравна помощ“, каза Панов.

Подкрепям визията на „Демократична България“ за съдебна реформа 

Панов подчерта, че предложението да се кандидатира за президент е от Инициатива „Правосъдие за всеки“, но в Христо Иванов вижда човек, за когото съдебната реформа има значение.

„Подкрепям визията на „Демократична България“ за съдебна реформа и съм готов да опитам да обясня защо тя ни трябва и да питам опонентите си как смятат да спрат кражбите без такава реформа, каза Панов в ефира на bTV. Той напомни, че „Правосъдие за всеки“ води много по-отдавна битката за съдебна реформа – от 2013 година, със 7-те предложения за съдебна реформа. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!



Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:23, 07 окт 21

Абе този Панов се оказа голям интригант. Май фалшивият герой си ти. И с тази отрицателна кампания, този мухльо, няма да стигне доникъде. Пък и гербавите щели да го подкрепят, т.е. мафията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама