Радев отговори на критиките на Панов и поканата на Герджиков

10:34, 07 окт 21 / Политика 25 2911 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Аз съм човек на дълга. Претенциите, че са герои, оставям на други.  Така президентът Румен Радев отговори задочно на опонента си в предизборнта надпревара  Лозан Панов, който го нарече „фалшив герой“. 

Панов нарече Радев „фалшив герой“

Държавният глава призова в кандидатпрезидентската кампания да бъдат водещи идеите, а не компроматите. 

„Аз очаквам в тази напрегната обстановка да има една толерантна кампания, да бъдат водещи идеите, а не компроматите и най-вече всеки да има възможност да изяви себе си, да се представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената, ако е от артистичните среди“, допълни Радев, цитиран от bTV. 

Герджиков покани Радев на дебат

Попитан за дебатите с опонентите си за поста на президент Радев коментира: „Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, те са български граждани“.

Службите ни не трябва да оставят неразкрити кутии на Пандора

Службите трябва да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на „Пандора“, каза Радев във връзка с разследването Досиетата „Пандора“.

„Възстановяването на стабилността минава през това българските граждани да научават от нашите служби, а не от чужбина за нарушаваните ни закони“, категоричен е държавният глава.

Той изрази мнение, че в кампанията за предстоящите избори трябва да бъдат водещи идеите, а не компроматите. „Всеки да има възможност да изяви себе си, да представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената“, коментира Радев. „Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, защото и те са български граждани“, поясни той.

Пеевски бе на разпит в ДАНС

Радев засегна и темата с високите цени на тока. „Видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа? Публикуват я всеки ден. Това е световен и остър европейски проблем. Цяла стара Европа вече е в черно. Цените са скандални. Отиват над 300 евро за мегаватчаст. Вижте цените в България - 187 евро. Заедно с Полша и Румъния ние сме в най-ниския сегмент. Но кризата ще продължава, тя е световна тенденция“, каза президентът.

Какво правим? Трябваше да задавате този въпрос през изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират системата и да я оплитат в схеми“, допълни Румен Радев.

И майката на Пеевски е в Досиетата „Пандора“

Искам да поздравя служебното правителство, че в този труден момент продължава с мерките, продължава да подкрепя българския бизнес. Знаете как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите със съмнителни права. Това удари най-много малкия и среден бизнес. Правителството вече въвежда мерки в подкрепа именно на тези предприятия. Над 265 хил. от тях ще бъдат подкрепени с облекчения, свързани с цената на тока - с от 15 до 30 лв. на мегаватчас. Битовите потребители са на контролиран пазар, но вторично към тях повишението е чрез цените на всички стоки, продукти и услуги“, поясни Радев, цитиран от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама