ВМРО със заявка за промяна в Конституцията и президентските правомощия

13:47, 07 окт 21 / Политика 25 1889 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ВМРО се включва в президентската надпревара със заявка за промяна в Конституцията и правомощията на държавния глава.

„Чрез тази кампания ще опитаме да наложим още една теза - промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия. Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е ситуацията в България - разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност“, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че президентската институция трябва да обединява, а не да разединява. 

ВМРО издига доц. Милен Михов в битката за „Дондуков“ 2

Партията регистрира кандидат-президентската си двойка Милен Михов и Мария Цветкова в битката за „Дондуков“ 2, като бе подчертано, че те не се крият зад инициативни комитети. „Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на ВМРО, хора - патриоти и с достойна биография, които ще поставят онези политики на ВМРО, които сме отстоявали толкова години“, посочи Каракачанов.

Милен Михов е уволнен от ВТУ

Лидерът на ВМРО коментира и скандала, който се заформи около доц. Михов, след като ръководството на Великотърновския университет обяви, че той е бил уволнен дисциплинарно от учебното заведение.

Видяхте ли подпис под вчерашната позиция? Нямаше. Как се нарича нещо без подпис? Анонимен донос. По Закона за висшето образование има три форми на управление - Общо събрание, Академичен съвет и Ректор. Но писмото не е подписано от нито един от тези субекти, каза лидерът на ВМРО.

Самият Михов обясни, че е бил уволнен в първия работен ден на тази учебна година с аргумент уронване на престижа. „Единият довод на ректора е, че като депутат съм пуснал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италианските студенти. Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам сигналът е приет и ще отиде в съда. Моето действие като депутат няма общо с уронването на престижа“, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама