Жълт код за дъжд в цялата страна

07:00, 08 окт 21 25 1536 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за опасно количество валежи е обявен за цялата страна. Ще има валежи от дъжд с количества 25-35 мм, в планинските райони са възможни и повече. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота.

Над страната ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Започналите от запад валежи ще продължат и до вечерта ще са повсеместни, на места в Западна и Централна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен, по поречието на Дунав и в Източна България - временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход. Минималните ще са между 8° и 13°, а максималните - между 11° и 16°.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над около 1600 метра валежите ще са от сняг и по върховете ще се образува снежна покривка. В масивите от Западна България и Предбалкана количествата ще са значителни. Ще духа силен до бурен изток-североизточен вятър, който привечер по високите и открити части ще се ориентира от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, ветровито, а след обяд и привечер - и с валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17° - 19°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама