Луна излезе с предизборна програма

13:00, 09 окт 21 / Политика 25 2900 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Певицата Луна Йорданова, която официално се кандидатира за президент, обяви своята предизборна програма. Тя се състои от 10 точки, но не е описано как г-ца Йорданова смята да ги осъществи от позицията на евентуален държавен глава. От програмата е видно, че певицата може би не е съвсем наясно с правомощията, които има президентската институция.
 
На първо място Луна обещава да върне откраднатото през последните 30 години от българския народ. Вторият ѝ приоритет е да прати крадците в затвора.
 
Третата задача пред кандидат-президента е всички върнати пари да отидат за българските пенсионери, за да живеят достойно и почтено.
 
На четвърто място Луна обещава „наистина БЕЗПЛАТНО зравеопазване“.
 
Претендентът за „Дондуков“ 2 включва в програмата си изучаване в училище престъпленията на комунизма.
 
Г-ца Йорданова обещава да осигури на всеки разследващ журналист условия за работа в президентството. Очевидно това ще се превърне с институцият с най-многоброен пресцентър.
 
Луна предвижда да направи отчет на дейността на всички министерства за последните 30 години - наистина амбициозен план.
 
Кандидат-президентът планира да създаде "икономически съвет от най-известните и успели българи в чужбина" - кое ще тежи повече познанията и опитът или известността и пребиваването зад граница не е ясно, но подозирам, че второто ще е с по-голяма тежест.
 
В приоритетите на Луна е и "отчет на 54 хиляди български полицаи колко бандити са арестували за 30 години". Тук остава неясно дали всеки полицай ще се самоотчита или това ще е част от мащабната ревизия на всички министерства.
 
Луна ще внесе яснота защо НАП не може да събери дължимите милиарди от престъпниците, които по нейни изчисления възлизат на надбавките за 20 години напред за пенсионерите.

За пръв път се кандидатирам за президент

Президентската институция трябва да има нов облик, трябва да излезем от капана на матрицата и от всичко, на което сме свидетели през последните 30 години. Ние ще направим нашия избор, ще го заявим смело, коменитра по-рано днес Луна Йорданова в ефира на БНТ.

Тя допълни, че има спекулации, че се кандидатира за пореден път и това се чува непрекъснато от национални медии, но никога досега не се е кандидатирала за президент.

"Може би съм единствената, която не се е натрапвала, която не става обединител, в последните 2 седмици, когато са изборите наблюдаваме една агресивна политическа конкуренция, която нагнетява и отвращава нас, гражданите. Отблъскващо е, и като че ли има една манипулация. Кой решава кои са реалните конкуренти за президент, защо има изолиране на останалите кандидат-президенти?", попита кандидат-президентката.

На въпрос какво смята за настоящия президент Румен Радев Луна заяви: "Избягвам да критикувам, позволявам си да правя забележки, но мисля, че един държавник не трябва да изглежда в очите на гражданите като пристрастен към властта. Той направи каквото можа или не, и е време да се оттегли с достойнство и да даде възможност на жената президент да изрази своите качества".

Според нея истинският водач за нея простичко той е водач, ражда се такъв, осъзнато прави своята саможертва за народа си. Това е призвание, не можеш частично да го изразяваш като решение, избор или нещо различно.

Няма идеал за световен политик. По думите ѝ имаме достатъчно емблематични български лидери - сред тях тя посочи Симеон Първи. От съвременните политици никой не ѝ гарантира сигурност и спокойствие. Не се страхува и притеснява от срещи със световните политически лидери, защото е живяла в Белгия и познава много добре Брюксел.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:53, 05 ное 21

Тая изобщо не знае, че се намира в парламентарна република и нищо няма да промени с глупостите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама