И полк. Митева не се възприема като кандидат на ГЕРБ

11:30, 10 окт 21 / Политика 25 1707 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло. Това коментира кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева.

Думите на полк. Митева идват няколко дни, след като проф. Анастас Герджиков обяви, че не е партиен кандидат и няма нищо общо нито с ГЕРБ, нито с ДПС. По думите ѝ с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се запознала вчера, когато била гост на конференция на женската организация на партията.

С президента Румен Радев пък се познава, но не са работили пряко заедно, обясни тя в ефира на bTV.

Вицепрезиденти с нежни имена

„Не се занимавам с политика, работя, активна съм, последователна съм и най-вече съм отговорна“, с тези думи полк. Митева се описа. Твърди, че определяща в решението ѝ да се кандидатира за вицепрезидент е подкрепата на семейството ѝ. Има три деца – дъщеря и двама синове.

Едно от предизвикателствата в кариерата ѝ е било да влезе във Военната академия „Г. С. Раковски“, защото до нейното кандидатстване жени не са били приемани. „Не ми предоставяха възможност да стигна до изпитите. На третата година ме допуснаха да се явя, бях приета с отлични оценки“, обяви кандидатът за вицепрезидент.

Поканена е лично от кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, с когото се познават от пет години.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама