Герджиков за „Мата Хари“: Нямам какво да кажа, докато не видя някой осъден

12:20, 10 окт 21 / Политика 25 2304 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кандидатът за президент и ректор на Софийския университет проф. Анастас Гержиков, подкрепен от ГЕРБ, няма какво да каже по скандала с кюлчетата злато и „Мата Хари“.

Анонимните снимки и видеа от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов бяха разпространени в интернет, а той приписа авторството им на „Мата Хари“ - дама, чието име премълча, която го посетила в негово отсъствие и аранжирала обстановката.

„Всички подобни обвинения се доказват в съда, докато не видя някой осъден или поне с обвинение, няма какво да кажа. Ако е вярно, е лошо, ако не е вярно - е лошо, че някой го прави“, отговори Герджиков в интервю за БНР на въпрос какво мисли за скандала.

Запитан за мнението му за разкритията на служебния кабинет за целенасочено финансиране от Българската банка за развитие на едва няколко големи компании, отговори, че е имало две различни тези - новото ръководство на банката говорело за концентрация, а фирмите - че имат обезпечения, обслужват кредитите и имат много работни места. „Темата остана донякъде спорна, но трябва да подкрепяме малкия и средния бизнес, а не най-големите фирми“, е мнението на кандидата за президент, пише „Дневник“.

За заобикалянето на Закона за обществените поръчки в строителството чрез т. нар. инхаус поръчки при управлението на ГЕРБ Герджиков коментира, че „всеки начин за заобикаляне на закона не е добър но и самият Закон за обществените поръчки не е добър“.

„Аз съм „за“ политик да подава оставка и при най-малко съмнение за неговата почтеност, но най-важното е да има правила, които да не допускат корупционни практики“ каза Герджиков и добави, че корупцията е световен проблем и трябва да се води битка с нея.

Той повтори, че не е сключил сделка с ГЕРБ, не е поел към партията никакви ангажименти и е готов да приеме подкрепа от всеки български гражданин. Обеща, ако бъде избран, да е еднакво справедлив към всички, да търси баланса, така че интересите на всички политически групи да бъдат удовлетворени.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:42, 10 окт 21

Герджиков ще те използват за кърпичка не сиопорочавай титлата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама