Горан Благоев е кандидатът за президент на Цветанов и Москов

12:22, 10 окт 21 / Политика 25 2207 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Журналистът Горан Благоев и доктор Ивелина Георгиева са кандидат-президентската двойка на коалиция Национално обединение на десницата, в която влизат „Републиканци за България“ и КОД

„Не съм си представял, че един ден ще имам шанса и отговорността да застана като кандидат за президент на политически съюз, който така добре да отговаря на моите възгледи...Животът на нашето поколение перманентно преминава през площадите. Амбицира ме това винаги да защитавам национални каузи, без значение какво ми коства“, добави Благоев“, заяви популярният телевизионер, решил да се впусне в надпреварата за „Дондуков 2“.

Благоев е сред известните лица на родната журналистика - автор и водещ на предаването „Вяра и общество“, което 15 години е част от програмата на БНТ, но след конфликт с генералния директор Емил Кошлуков предаването бе свалено от ефир. Той е сред учредителите на основаната от Цветан Цветанов партия „Републиканци за България“. Той бе кандидат-депутат за 45-ото и 46-ото Народно събрание като водач на листата на партията в 23 МИР – София. 

Акцент в неговата работа ще бъде България да се превърне в реален фактор на Балканите, както и държавата да прави много повече за сънародниците ни зад граница.

Разликата между нас и останалите кандидат-президентската двойки е, че те предлагат обединение около самите себе си, а ние предлагаме обединение около ценности“, посочи още Горан Благоев. „България веднъж и завинаги трябва да приключи зависимостите си от Русия и да развива отношенията си с нея като равноправен субект“, каза още той в речта си, цитиран от БГНЕС.

Като кандидат на Национално обединение на десницата, основен политически опонент на Благоев е действащият президент  Румен Радев. „Той беше този, който доведе ляво популистка вълна в два мимолетни
парламента, която всеки път ги проваляше, защото левият популизъм ражда единствено оправдания и никога решения. Обществото не получи нито едно категорично решение на насъщните за всички нас въпроси“, заяви той.

Като медик кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева постави акцент върху необходимостта от активна информационна кампания, която до помогне на хората да преодолеят недоверието и страховете си срещу COVID-ваксините. 

Георгиева зам.-директор на УМБАЛ „Света Анна“ София и отговаря за организацията на дейностите по профилактика и лечение на COVID-19. Има придобита медицинска специалност „Социална медицина и здравен мениджмънт“ и квалификации по управление на кризи.

„Тук съм, защото ми омръзна да чакам...Решенията на здравната криза вече не е въпрос на
медицинска експертиза, а на политическа воля и лидерство...Нужно, ужасно ни е нужно национално политическо лидерство,което да надгради медицинската истина с обединителен за цялото общество
път за изход от кризата“, каза тя.

Георгиева уточни, че Националното обединение на десницата са категорични про-ваксъри. 

Председател на предизборния щаб на обединението ще бъде Теодора Димова. „Време е за диалог, за дебати, за активност. Бъдещето на България е в нашите ръце, нека да го напишем заедно“, за тя по време на представянето на кандидат-президентската двойка. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:28, 11 окт 21

Тая мижетурка ли смо пръскане на народни пари

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама