Не прибирайте чадърите

07:00, 11 окт 21 25 2026 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес в югозападната половина от страната ще е дъждовно, със значителни количества в Рило-Родопската област и Горнотракийската низина.

Жълт код за опасни валежи е обявен в шест области - Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.  Очаква се валежите да достигнат 25-35 мм и повече

В Източна България ще има ниска облачност, на места главно в североизточните райони ще е и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, максималните - предимно между 8° и 13°.
  
Над Черноморието ще има значителна облачност, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, според прогнозата на НИМХ.
 
В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама