Ето кой филм ще представи България на „Оскар“-ите

09:23, 12 окт 21 / Култура 25 2277 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Филмът на Ивайло Христов „Страх“ е българското предложение за „Оскар“, съобщи Националният филмов център. Комисията за избор на българско предложение е с председател проф. Божидар Манов.

На 38-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна през 2020 г. филмът спечели голямата награда, наградата за най-добра актриса на Светлана Янчева, наградата на Съюза на българските филмови дейци и наградата на акредитираните журналисти. Заглавието получи и Гран при за най-добър филм на фестивала „Черни нощи“ в Талин, има редица други фестивални участия и отличия, пише „Площад Славейков“.

В „Страх“ Ивайло Христов разказва за безработна учителка (Светлана Янчева), наскоро останала вдовица, която се опълчва на съселяните си, гневни от връзката ѝ със случайно попаднал в селото им мигрант от Африка. В ролята на бежанеца е композиторът и певец Майкъл Флеминг, който живее в България.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама