Опасни валежи в почти цялата страна

07:00, 14 окт 21 25 1368 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Код оранжево за значителни количества дъжд е в сила в почти цялата страна - София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. Там са възможни 35-50 литра на кв. метър.

С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг.

След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни - между 35 mm и 50 mm, в отделни райони - до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход, привечер в Западна България ще се понижат. 

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето временно ще отслабне до 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - силен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, на 2000 метра - около минус 3°.

В петък и събота валежите ще продължат. В много райони от Централна и Източна България ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и почти без дневен ход.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама