За Панов подкрепата на ГЕРБ е задушаваща прегръдка

16:38, 13 окт 21 / Политика 25 1576 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Независимият кандидат за президент Лозан Панов определи заявената подкрепа от ГЕРБ, ако стигне на втори тур, като „предложение за прегръдка, която звучи задушаващо“

Не бих приел подкрепа от никой, който се меси в съдебната система. Бих се насочил към свободните хора. Ставам обект на предложения и оферти... Хората, които гласуват за ГЕРБ, сами си решават какви политически послания ще изпратят техните лидери, самото достойнство на хората се накърнява. Не са стадо, което да се премести от една кошара в друга кошара“, отбеляза Панов в интервю за „Свободна Европа“. 

Припомняме, че тази теза лансираха самият канидат за президент Анастас Герджиков, който е подкрепен от ГЕРБ, и зам.-председателят на партията - Томислав Дончев

Трябвало ли е да има правителство след последните избори?

Лозан Панов обяви, че смята, че настоящият държавен глава Румен Радев не е положил достатъчно усилия, за да има действащо правителство. Той допусна, че е трябвало в преговорите между отделните партии да се включат и ГЕРБ, и ДПС, за да се намерят допирни точки дори не по всички теми.

„Когато в парламента има различни формации, трябва и ГЕРБ, и ДПС да бъдат поканени- всеки да представи своите идеи, да намерят своите точки. Това е нормалният парламентаризъм - има разговори, дебат. После и правителство - ако не е възможно с тях, също са възможни варианти на коалиция. Има държави, които са изживели това, през което ние преминаваме“, заяви още Панов, цитиран от „Дневник“.

Президентската интрига се заформи: Ще измести ли някой Радев?

Според него липсата на действащо правителство само задълбочава проблемите в държавата. „Радев не положи необходими усилия да може хората да постигнат правителство и съгласие“, заяви Панов. По думите му за да има коалиция трябва да се мине през много разговори. Попитан какво би направил той в подобна ситуация, той заяви: „Бих се насочил към най-малкия, който може да намери допирни точки с по-големите“, без да назове коя точно формация визира.

Председателят на Върховния касационен съд обаче не отговори почти на нито един въпрос конкретно - дали би останал в политиката след изборите („за всеки юрист има място под слънцето“), за коя партия ще гласува на парламентарния вот („за онези формации, които ме убедят в политиките, които изповядват и имат ясни визии за промяната на съдебната реформа“).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама