Григор Димитров е на 1/4-финал в Индиън Уелс

09:05, 14 окт 21 / Спорт 25 2223 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Григор Димитров успя да постигне най-голямата си победа от началото на сезона и се класира на четвъртфинал на Мастърса в Индиан Уелс. Той успя да елиминира световния №2 Даниил Медведев, правейки паметен обрат с резултат 4:6, 6:4, 6:3.

Срещата на централния корт продължи 2 часа и 16 минути.

Димитров надви за втори път руснака в петия мач помежду им. Дотук Медведев беше в серия от три поредни успеха, в които дори не даваше сет на българина. Първата победа на Димитров над Медведев беше в първия им мач през 2017 г. в Куинс.

Българският тенисист постига и втора победа над играч от Топ 10 през сезона. На Australian Open той надви Доминик Тийм (по това време №3). Общо през 2021 г. българинът има пет победи над играчи от топ 20 на ранглистата.

„Невъзможно е, докато не стане възможно. Той е много труден съперник, играли сме вече няколко пъти. Днес бях способен да намеря начина да го надиграя. В определени моменти запазих спокойствие, което ми позволи да намеря най-добрите решения“, каза Димитров след срещата, цитиран от „Дневник“.

Българинът добави, че продължава да работи.

Щастлив съм, че получих възможността отново да играя на това ниво. Имах много възходи и падения. Оценявам момента. Оставам скромен и работя. Само това можеш да контролираш. Всичко това се дължи на работата, която вършим с моя екип“.

В четвъртфиналите Димитров ще срещне осмият в схемата Хуберт Хуркач (№12 в ранглистата). Българинът и 24-годишният поляк никога не са играли един срещу друг на ниво АТП. Участието на четвъртфинал ще бъде първо за Димитров в Мастърс“ турнир от този в Рим през 2020 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама