Големите кавички

12:30, 15 окт 21 / Големите кавички 25 1643 Шрифт:
Василена Йорданова

Големите кавички на седмицата (4 - 8 октомври)

„На протеста не беше ясно кои са правите… Тогава освен протестиращите имаше и контрапротести. Имаше хора, които твърдяха нещо, други твърдяха обратното. Нямаше как да заеме страна някой, който е длъжен по закон да не взима страна“. Така подкрепеният от ГЕРБ, СДС и БЗНС кандидат за президент проф. Анастас Герджиков обясни, защо не е участвал в миналогодишните антиправителствени протести.

„Аз не участвах в протестите, тъй като подозирах, че това ще се изтълкува по определен начин. Тъй като съм ректор на университет. Университетът по закон няма право на партийна дейности и затова аз мисля, че ако някой показва публично отношението си към протеста „за“ или „против“ това няма да е добре“, добави той.

Проф. Герджиков посочи, че Софийският университет е участвал в четири или 5 големи протеста през последните 30 години, но само в един случай ръководството се е включило -  при първата голяма студентска стачка в началото на демокрацията. „Ръководството винаги се е опитвало да бъде неутрално, въпреки че подкрепя своите студенти“, добави той.

Герджиков обяви, че насилието не е хубаво нещо, но той като ректор не бива да взема отношение. „Като личност и като човек смятам, че всяко насилие е възмутително. Кадрите, които видяхме тогава и сега са отвратителни. Това е нещо, което не трябва да се толерира. Като ректор, формално ви отговарям, не би трябвало да взимам отношение към въпроси, които в случая са свързани и с партийна страна“.

„Аз не съм сигурен, че снимките от спалнята на Бойко Борисов са автентични. Възможно е да са поставени нещата там…Борисов си разпозна жилището, но не и парите и кюлчетата. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи нещата по този начин. Особено ценните вещи и парите. Ако има подозрение за някакви незаконни суми или други придобивки, това трябва да бъде проверено, вероятно и това кой е снимал“, коментира още кандидат-президентът.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:34, 18 окт 21

"мамино детенце"-от ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ-??????

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама