Битката на Григор Димитров за трофея в Индиън Уелс пряко по MAX Sport 1 този уикенд

15:52, 15 окт 21 / Спорт 25 1627 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Битката за трофея в Индиън Уелс с участието на Григор Димитров пряко по MAX Sport 1 този уикенд. Григор Димитров ще участва в заключителната част от битката за трофея на един от най-силните турнири в календара на ATP, а именно Мастърса в Индиън Уелс.

Българинът достигна до полуфиналите след серия страхотни мачове, като три от тях дори бяха срещу по-високопоставени тенисисти от него. За да стигне до този етап българинът, който в момента е 28-и в ранглистата, първо победи 114-ия в света Даниел Алтмайер, а след това 20-ия Райли Опелка, световния №2 Даниил Медведев и 12-ия Хуберт Хуркач. В последните два мача първата ни ракета демонстрира изключително представяне и постигна впечатляващи обрати срещу Медведев и Хуркач, след като бе изгубил първия сет.

Димитров е на 1/2 финал в Индиън Уелс след нов обрат

Така Димитров се класира за първи полуфинал на турнира от сериите ATP Masters 1000 от 2019 г. насам. Там негов съперник ще е Камерън Нори. 26-ият в света британец достигна до този етап след победи срещу Тенис Сандгрен, Роберто Баутиста Агут, Томи Пол и Диего Шварцман. Димитров и Нори имат само един мач помежду си. Той бе през този сезон на Мастърса в Маями и бе спечелен със 7:5, 7:5 от Нори.

Сега Димитров ще има възможност за реванш, като полуфиналът му срещу Нори ще се изиграе в събота вечер и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1. Програмата на централния корт в Индиън Уелс започва от 23:30 на 16 октомври, като двата полуфинала ще се изиграят последователно един след друг.

Ако Димитров победи Нори, то той ще излезе в големия финал на турнира в неделя срещу понеделник вечер – на 18 октомври от 01:00 часа. Двубоят за титлата също ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1.

Все още не е ясно кой би бил евентуалният съперник на финала, тъй като тази вечер предстои да се изиграят още два мача от ¼-финалите. В тях излизат Стефанос Циципас срещу Николоз Басилашвили и Александър Зверев срещу Тайлър Фриц.

Спортните канали на А1 ще предложат и футболни емоции тази седмица. След паузата за националните отбори най-силните европейски клубни шампионати се подновяват с интересни дербита.

В Ла Лига Барселона приема Валенсия. Двубоят е на 17 октомври от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.

В Серия А пък двата гранда Интер и Ювентус ще имат римски изпитания. Шампионите от Интер гостуват на Лацио на 16 октомври от 19:00 часа, а Юве приема Рома на 17 октомври от 21:45 ч. И двете срещи ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 3.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама