Значителни валежи в Централна България

07:00, 16 окт 21 25 1567 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето остава дъждовно. На много места в Централна България количествата ще са значителни.

Оранжев код е в сила за: Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Варна, Търговище, Шумен, Добрич, Силистра, Разград и Русе. Там се очакват 30-50 мм, а на отделни места и повече. Предупреждение в жълто има за областите: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Там дъждът ще бъде 20-35 мм. 

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°.

В Югозападна България след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.
 
В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималната температура на 1200 ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°, показва прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама