Кога ще паднат зелените сертификати?

13:04, 20 окт 21 25 2523 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона или когато имаме висок брой ваксинирани. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред журналисти.

Мерките не принуждават хората да се ваксинират. Те са с цел намаляване риска от разпространение на вируса", каза още той.  По думите му ситуацията е изключително сложна, а болниците са под натиск. 

Нашият ангажимент е да осигурим присъствено обучение, но без да рискуваме живота на учителите и учениците. В момента актуализираме насоките съгласно заповедта от вчера”, заяви министърът на образованието Николай Денков. Спирането на присъственото обучение ще бъде решавано на общинско ниво.

Очакваме официалната информация за заболеваемостта в София”, каза Денков. Според тази информация ще се решава как да се действа - дали онлайн обучението да бъде въведено от утре, или от понеделник, пише Нова телевизия.

3000 дози моноклонални антитела за лечение на коронавируса

Купуваме 3000 дози моноклонални антитела за лечение на коронавируса, реши Министерският съвет.

Става въпрос за лекарствен продукт, който не е разрешен за употреба в страната ни. В момента тече процедура за разрешаване на употребата му в рамките на Европейския съюз. „Законът ми дава право да разреша използването на такъв продукт. Издал съм съответната заповед“, каза здравният министър Стойчо Кацаров.

Това е лекарствен продукт, който ще бъде втора възможност на лекарите да лекуват болни с коронавирус. Досега единствената възможност бе с препарата ремдесивир. Първите доставки се очакват до края на този месец. „Надяваме се прилагането на този продукт да помогне за лечението на болни, в това число за намаляване на смъртността“, каза Стойчо Кацаров.

По думите на Кацаров недоволството към мерките е предимно от политическите партии и за него е разбираемо, защото са в предизборна кампания. „Каквото и да предприема, аз ще бъда атакуван от тях с цел да спечелят допълнителни гласове“, каза той, цитиран от bTV.

Епидемичната ситуация в страната е изключително сложна. Високият брой на заразени хора, които регистрираме през последните няколко дни, поставя под риск капацитета на лечебните заведения да приемат повече пациенти. Призивът ми към всички е да се вземем в ръце, нека да спазваме тези мерки, които са възможно най-добрата алтернатива на пълното затваряне, така че да се справим със заплахата, която е надвиснала“, призова здравният министър.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама