200 са разрешените места за лепене на агитационни материали в София

08:27, 21 окт 21 / Избори 2в1 25 1228 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Съгласно издадена заповед на кмета на Столична община се определят 200 места за поставяне на агитационни материали на територията на столицата за целите на предизборната кампания в изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, насрочени на 14 ноември. 

Сред предвидените локации попадат традиционните за града афишни колони и табла, подходящи стени и огради, както и партийните помещения на политическите сили. Най-много са местата в районите Панчарево – 25, Кремиковци – 16, Подуяне – 13, Нови искър и Овча купел – 12, и други.

При ползването на частни сгради, огради и витрини, поставянето на агитационните материали се извършва с разрешение на собственика или управителя на имота, като на витрините поставянето следва да е от вътрешната им страна.

Забранява се лепенето и изписването на агитационни материали в и на превозните средства и спирките на обществения транспорт, на ел. касети и табла, паметници и дървета, както и използването на герба и знамето на Република България или на чужда държава.

Партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да премахнат поставените от тях агитационни материали в седемдневен срок след провеждане на изборния ден.  

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама