Преди работа: Опашки от медици за зелен сертификат 

09:09, 21 окт 21 25 1887 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От днес всички медици трябва да имат зелен сертификат или отрицателен тест, за да могат да работят. Изискването доведе до дълга опашка от чакащи за тестване пред фургоните на „Пирогов“ още от призори, към 6.30 ч.

Коронавирусът у нас: Зелените сертификати влязоха в сила

Повечето от тях бяха първа смяна на работа и не успяха да започнат навреме - в 7.00 ч. През това време работилите цяла нощ екипи ги чакаха.

Нямам сертификат, защото преболедувах през февруари. Направих си антигенен тест. Тъй като моята инфекция е доказана по този начин, не мога да си извадя сертификат. Докато чакам да се активира системата, ако изобщо заработи, ще трябва да си правя тест всеки път, когато идвам на работа“, споделя една от чакащите служителки пред Нова телевизия. 

Наплив от желаещи да се ваксинират и бум на изтеглените сертификати

Някои медици отказват ваксиниране по здравословни причини. Други посочват, че имат голям брой антитела и заради това няма да се имунизират. Нали ваксинирането е с цел да се изработят антитела? На тия, които ги имаме, защо не ни ги признават? Ние сме доказателството, че този имунитет е ефективен. Вече 2 години работим в тази среда. Щяхме да сме измрели, ако този имунитет не беше ефективен. Няма нито един от болните, които контролирам и проследявам, който да е повторно заразен. Утре половината тук ще са шмъркащи и кашлящи. А бързият тест може да даде фалшиво положителна проба. Тогава ще излязат в 14-дневна карантина - страхотно“, заяви шефът на COVID отделението в „Пирогов“ доц. Петър Атанасов.

Има и хора, които имат противопоказания за поставяне на ваксина. Това не се обсъжда. В крайна сметка това е здравно заведение, ние не можем да не идем и да не си лекуваме пациентите“, посочва друга служителка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама